Hlavní obsah

Soud znovu otevřel pět let starou vraždou ženy

Právo, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Trestní senát Krajského soudu v Českých Budějovicích pokračuje od úterý v projednávání vraždy čtyřiadvacetileté Veroniky Fáčkové, jejíž tělo bylo nalezeno v lednu 2003 v českobudějovickém lesoparku Stromovka. Znovu otevřeným případem se začal zabývat v červnu.

Článek

Na trestní lavici sedí pětatřicetiletý Jaroslav Steinbauer, který byl už jednou z této vraždy obžalován. Pro nedostatek důkazů byl zproštěn viny. Nyní mu ale hrozí až doživotí. Právě proto soud také nyní klade mimořádný důraz na kvalitu nového dokazování. Kvůli jeho doplnění bylo hlavní líčení odročeno už v červnu.

V úterý předseda senátu Daniel Prouza vyslýchal svědky, ve středu přijdou na řadu znalci a ve čtvrtek listinné důkazy. Tím přesto jednání neskončí.

Svoji příležitostnou milenku Veroniku Fáčkovou podle obžaloby Steinbauer uškrtil, aby se zmocnil jejího mobilního telefonu. Do Valdic ale šel na třináct let až za následnou vraždu šestnáctileté studentky, kterou nalezl 29. dubna 2004 rybář uškrcenou na břehu Malše nad Českými Budějovicemi.

Oba případy jsou si velmi podobné. S oběma mladými ženami Steinbauer navázal intimní poměr, obě byly nalezeny uškrcené na odlehlých místech na okraji města. Právě proto policie ani státní zastupitelství první vraždu neodložily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám