Hlavní obsah

Soud začal řešit pokus o vraždu na Zličíně. Pachatel stále uniká

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Případ loňské střelby před obchodním centrem na pražském Zličíně začal ve středu projednávat pražský městský soud. Obžalovaným střelcem je osmačtyřicetiletý Armén Norjan Caturjan. Vzhledem k tomu, že se jej dodnes nepodařilo vypátrat, je však stíhán jako uprchlý. Za pokus o dvojnásobnou vraždu hrozí Caturjanovi až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

Foto: Policie ČR

Obžalovaný Norjan Caturjan.

Článek

Caturjan se podle obžaloby téměř přesně před rokem sešel se svými dvěma muži poblíž obchodního centra na jihozápadním okraji Prahy.

Po chvilce ze zatím neznámých důvodů nejprve dvakrát vystřelil z nelegálně držené pistole ráže 9 mm na o dvanáct let mladšího Elvise N. Netrefil ho a Elvis N. z místa okamžitě utekl.

Caturjan se pak podle žalobce otočil a z bezprostřední blízkosti minimálně šestkrát vypálil na Gagika T., kterému tím způsobil mimo jiné zlomeninu krčku stehenní kosti, zranění bérce, lopatky nebo ruky. Následně z místa útoku utekl. Gagikovi T. zachránila život přivolaná záchranka. Po Caturjanovi od té doby policie marně pátrá.

Protože v jeho domě v Karlštejně na Berounsku našli policisté stovky nábojů různých ráží a dva zásobníky, je Caturjan obžalovaný také z nedovoleného ozbrojování.

K soudu byli na středeční jednání předvoláni jak Elvis N., tak Gagik T., příliš světla do případu ovšem nevnesli. Elvis N. odmítl vypovídat, aby si nezpůsobil trestní stíhání, uvedl jen, že se jako poškozený necítí.

Postřelený muž si nic nepamatuje

Prostřílený Gagik T. vypovídat neodmítl, kvůli zranění si prý ale v podstatě nic nepamatuje. „Doktoři nevědí, co se děje s mojí hlavou. Hodně věcí z mého života si nepamatuju, teď se musím vyléčit a doufat, že se to vrátí,“ uvedl muž.

„Neznám důvod střelby, nevím, proč se to stalo. Nevím, kde jsem byl, s kým jsem byl a proč. To mi jen řekli v nemocnici policajti, co se stalo,“ dodal.

Dalším ze svědků byl Caturjanův soused z Karlštejna, kde obžalovaný bydlel s manželkou a dvěma dětmi. „Prohodil jsem s ním pár slov, byl to nekonfliktní člověk,“ uvedl muž.

Pokud by byl Caturjan uznán vinným a odsouzen v nepřítomnosti, mohl by si – v případě dopadení – požádat o nové projednání celého případu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám