Hlavní obsah

Soud vyzval Janouška k nástupu do vězení

Právo, Josef Koukal
Praha
Aktualizováno

Městský soud v Praze v pondělí odeslal lobbistovi Romanu Janouškovi (46) výzvu k nástupu do výkonu trestu. Za dva a půl roku staré sražení ženy autem si má odsedět 4,5 roku vězení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek u Vrchního soudu v Praze, který řeší jeho odvolání v případu nehody, při které zranil chodkyni.

Článek

„Výzvu odesílá vyšší soudní úřednice poštou, takže doručena bude v horizontu několika dní,“ řekla Právu mluvčí soudu Markéta Puci.

Kdy a do jaké věznice má Janoušek nastoupit, se zatím neví. „Co je obsahem výzvy, prozrazovat nemohu,“ uvedla Puci.

Janoušek by měl trest podle všeho nastoupit v některé z pražských věznic, tedy buď ve věznici Pankrác, nebo Ruzyně.

Odvolací soud v září 2014 zpřísnil Romanu Janouškovi trestVideo: Novinky

Soud také do pondělka neobdržel žádnou žádost o odklad výkonu trestu ze zdravotních důvodů, o níž se v souvislosti s Janouškem spekuluje. [celá zpráva]

Opilý lobbista porazil v roce 2012 v pražské Michli řidičku, která s ním chtěla řešit jejich předchozí dopravní nehodu, a z místa srážky ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest o 1,5 roku zpřísnil. Janoušek navíc po propuštění na svobodu nebude smět sedm let řídit.

Za těžké ublížení na zdraví hrozilo Janouškovi až deset let vězení, soudy však přihlédly mimo jiné k tomu, že zatím nemá záznam v trestním rejstříku a že projevil snahu napravit následky činu, když ženě vyplatil odškodné ve výši 900 tisíc korun. I proto jej poslaly do mírnějšího typu věznice s dozorem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám