Hlavní obsah

Soud udělil 13,5 roku za vraždu manželky kvůli pojistce

– PRAHA

Osmatřicetiletý Miloš Lašman má jít za devět let starou vraždu manželky na 13 a půl roku do vězení. Pro manželku uzavřel krátce před vraždou životní pojistku. Proti pátečnímu rozsudku pražského městského soudu se lze odvolat k vrchnímu soudu.

Článek

Lašman uzavřel pro svou ženu Janu, se kterou vychovával dvě dcery z jejího prvního manželství, krátce před vraždou životní pojistku. Vražda se stala 15. dubna 1996 v bytě ve Stodůlkách, kde rodina bydlela. Pachatel zasadil ženě jedenáct bodných ran, z toho šest velmi hlubokých.

Lašman vinu na smrti své ženy popíral. Byl sice první podezřelý, ale vyšetřovatelé v devadesátých letech případ odložili pro nedostatek důkazů. Loni ale kauzu na popud dcery zavražděné policisté otevřeli, Lašmana obvinili a ten skončil ve vazbě.

Svou ženu prý miloval

"Proč bych to proboha dělal, svoji ženu jsem miloval a žili jsme velice spokojeně," vypovídal už dříve Lašman, "přišel jsem domů v jednu po poledni a manželku jsem našel mrtvou. Dopoledne jsem byl v Holešovické tržnici, kde jsem vybíral vhodné lidi, kterým bych mohl kosmetické výrobky prodat, eventuelně je zapojit do sítě dealerů. Domů jsem jel metrem v poledne, abych byl doma dříve než přijde ze školy dcera, která měla nový klíč od bytu a nedařilo se jí s ním odemykat." 

"Zkoušel jsem tep a ten jsem nenahmatal, nedýchala a byla studená," vysvětloval, proč nezavolal sanitku, ale rovnou policisty. V minulosti pracoval jako sanitář v motolské nemocnici, kde se se svou budoucí ženou v roce 1987 seznámil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám