Hlavní obsah

Soud s lesním střelcem začne už v dubnu

– PRAHA

Rychlý spád nabral osud údajného lesního vraha. Teprve začátkem týdne byla na Viktora Kalivodu podána obžaloba. Krajský soud v Praze už ve čtvrtek nařídil hlavní líčení na první polovinu dubna.

Článek

"Jednání bude od 11. do 13. dubna," potvrdil místopředseda soudu Stanislav Černecký.

Osmadvacetiletému Kalivodovi hrozí za opakovanou a několikanásobnou vraždu až doživotí. Při výslechu se přiznal k tomu, že v lesích na Brněnsku a Kladensku zabil tři lidi. Na otázku proč střílel na těchto dvou místech řekl: "Prostě mě to jen napadlo."

Chladně a bez emocí

U výslechu působil Kalivoda podle obhájce Jaroslava Šimánka klidně až chladně, nedával najevo žádné emoce. "K oběma vraždám se přiznal, ale motiv odmítl sdělit stejně jako to, co činům předcházelo a co se dělo potom. Řekl, že je to jeho věc, a odmítl dál komunikovat," řekl advokát a dodal, že k určení motivu bude zřejmě rozhodující posudek znalců.

Spojení mezi oběma činy a místy podle Kalivody žádné není. "Byla to jen náhoda, prostě ho to napadlo. Řekl, že to chtěl udělat, a nic víc, protože to pro něj prý není důležité," upřesnil Šimánek.

Obě vraždy Kalivoda spáchal legálně drženou pistolí luger s optickým zaměřovačem ráže 9 mm. Tu měl u sebe i s náboji také ve chvíli, kdy ho v úterý ráno zatkla ve Slaném policie. Při zadržení nekladl žádný odpor. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Lesnímu střelci Kalivodovi hrozí doživotí

Lesnímu střelci Viktoru Kalivodovi, na kterého soud v pátek uvalil vazbu, hrozí nyní za opakovanou a několikanásobnou vraždu až doživotí. Přes soudem...

Výběr článků

Načítám