Hlavní obsah

Soud poslal do vazby řidiče BMW, který střílel na auta

Novinky, ok, jap
Příbram
Aktualizováno

Okresní soud v Příbrami poslal v pátek do vazby 35letého řidiče BMW, který podle policie střílel na projíždějící auta a cisternu. Kriminalisté muže stíhají za pokus o vraždu, hrozí mu až výjimečný trest.

Soud poslal do vazby obviněného řidiče BMWVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Důvodem k uvalení vazby bylo pro soud riziko, že by se obviněný mohl vyhýbat trestnímu řízení nebo že by pokračoval v trestné činnosti.

Případ se odehrál ve středu na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje. Muž z dosud neznámých důvodů střílel nejprve po Škodě Kodiaq u obce Zalužany, které prostřelil čelní a boční okno.

Dalším jeho cílem byla podle policistů cisterna s pohonnými hmotami v Jihočeském kraji. Několik výstřelů zasáhlo vrchní plášť cisterny a naštěstí nedošlo k jeho protržení.

Řidič z BMW střílel na kodiaq, policie zveřejnila video

Krimi

Muž byl obviněn z pokusu o vraždu a je podezřelý ještě z obecného ohrožení.

„Není vyloučeno, že mohl 35letý muž zasáhnout zbraní ještě další vozidla, žádáme veřejnost o spolupráci. Pokud někdo zaznamenal ve středu mezi 5. a 10. hodinou mezi Prahou a Pískem střelbu na vozidlo nebo má poškozené vozidlo od střelné zbraně, ať své informace sdělí policistům na lince 158,“ požádala ve čtvrtek mluvčí policie Vlasta Suchánková.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelbě po řidiči předcházelo předjíždění.Video: Policie ČR

Foto: Policie ČR

Prostřelené auto.

Reklama

Výběr článků

Načítám