Hlavní obsah

Soud řeší případ mrtvoly vytažené z Vltavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Motivem vraždy dvaačtyřicetiletého běloruského dělníka Volodi byl zřejmě jeho milostný poměr s manželkou ukrajinského přítele. Patrně za to ho pachatelé nahého ubili a ukopali k smrti, zabalili do igelitového pytle, vložili do velké tašky a vhodili do Vltavy.

Foto: Jiří Malyška

Uzavírka Keplerovy ulice

Článek

U pražského městského soudu to v pondělí naznačil obžalovaný Ukrajinec Roman Cjurak, který ovšem účast na zločinu popírá. Za vraždu je stíhán s dalšími dvěma krajany, kteří jsou na útěku. Jedním z uprchlých je i zhrzený manžel Vasil.

Dvaačtyřicetiletý cizinec v Česku legálně pracoval jako dělník. Bydlel na ubytovně v Praze 10 - Malešicích, kde ho také naposledy viděli spolubydlící. V polovině ledna odešel se třemi krajany do pronajatého bytu v Praze 9, od té doby se neozval.

Oběť přenesli z bytu

Kriminalisté po něm začali pátrat, ovšem bezvýsledně. Už koncem ledna však do již zmiňovaného bytu vtrhli a jednoho z mužů zadrželi pro podezření z vraždy. Následně ho obvinili, protože měli indicie, že pohřešovaný už nežije a zemřel násilnou smrtí. Podle výsledků vyšetřování se čtveřice cizinců v bytě pohádala. Tři cizinci potom krajana ubili.

Zabalené tělo pak vhodili do vody v místě, kde se Berounka vlévá do Vltavy. Teprve o devět dní později bylo objeveno v Modřanech a případ tak byl kompletní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám