Hlavní obsah

Soud pustil z vazby řidiče kamiónu obviněného ze smrti čtyř lidí na D5

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňský soud v pátek propustil z vazby 31letého řidiče rumunského kamiónu obviněného ze smrti čtyř lidí při březnové dopravní nehodě na dálnici D5 u Plzně. Cizinec zaplatil čtvrtmiliónovou kauci a slíbil, že bude s policií spolupracovat. Za usmrcení z nedbalosti mu hrozí až šest let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyři mrtví po nehodě na dálnici D5. Archivní videoVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Součinnost s orgány činnými v trestním řízení přislíbil i zaměstnavatel obviněného řidiče. Práci mu zorganizuje tak, aby se vždycky mohl dostavit na předvolání a následně pak na termíny soudního jednání,“ sdělil Právu cizincův obhájce Zdeněk Polanka.

Tragická havárie se stala 29. března před 9.00 na 80. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov u sjezdu na Litice a Klatovy. Kamión zezadu narazil do osobního vozidla VW Sharan, které zastavilo v pravém jízdním pruhu. Cestovalo v něm sedm Rumunů, čtyři z nich po nárazu na místě zemřeli, 49letý řidič a další dva spolujezdci byli zraněni a skončili v nemocnici.

Zastavit na dálnici může jen šílenec

Řidič osobáku zřejmě na tragické havárii ponese spoluvinu. Policie už ho také obvinila ze stejného trestného činu jako jeho krajana, který seděl za volantem kamiónu.

„Teď bude záležet na soudním znalci, který zkoumá míru zavinění každého z nich. Z mého pohledu může přímo na dálnici zastavit jenom šílenec. Stačilo, kdyby se uklidil stranou do odstavného pruhu. Pak je tady samozřejmě otázka, nakolik pohotovou reakci měl mít řidič kamiónu. To musí zodpovědět právě znalecký posudek, na který se nyní čeká,“ dodal Polanka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám