Hlavní obsah

Soud pustil z vazby muže, který tasil nůž ve Sněmovně

Právo, Jan Menšík
Praha

Jednatřicetiletý muž, který se na konci ledna pokusil proniknout do Poslanecké sněmovny s nožem v ruce a ohrožoval tam policisty, je opět na svobodě. Minulý čtvrtek jej z vazby propustil pražský městský soud. Právu to sdělil dozorový státní zástupce z Prahy 1 Zdeněk Michora.

Muž, který se snažil dostat do SněmovnyVideo: Aktu.cz

 
Článek

Muž čelí obvinění z násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí až dvanáctiletý trest.

„Na svobodu byl propuštěn 20. února z příkazu Městského soudu v Praze. Zatím nemám rozhodnutí soudu k dispozici, jelikož ještě nebylo písemně vyhotoveno,“ řekl Právu Michora.

Policie obvinila muže, který se chtěl s noži dostat do Sněmovny, hrozí mu 12 let

Krimi

Obviněný proti vzetí do vazby nejprve podal stížnost k Obvodnímu soudu pro Prahu 1, po několika dnech ji ale stáhl. Podle žalobce proto, aby doplnil nějaké další dokumenty a požádal o propuštění nadřízený městský soud, který mu definitivně vyhověl. Obviněný je tak stíhán na svobodě. Verdikt potvrdila také mluvčí soudu Markéta Puci.

Protestuji proti tomuto systému. Útočník s noži chtěl vniknout do Sněmovny

Krimi

Incident se odehrál 30. ledna dopoledne, kdy se konala pravidelná schůze Sněmovny. Muž při vstupu do sídla poslanců vytáhl během bezpečnostní kontroly dva nože a začal s nimi ohrožovat přítomné příslušníky ochranné služby, zároveň se dožadoval vstupu na galerii pro veřejnost nacházející se nad jednacím sálem.

Byl tam hrozný křik, poslankyně popsala zásah ve Sněmovně

Domácí

Ochranná služba ho následně zpacifikovala a zadržela, kromě nožů u něj policisté našli také teleskopický obušek. Když ho odváděli do auta, prohlásil, že chtěl protestovat proti „tomuhle systému“. Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Motiv činu policie zatím nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám