Hlavní obsah

Soud propustil Starku z vazby na kauci

PRAHA

Šéf příbramského fotbalu Jaroslav Starka byl v úterý v pět hodin odpoledne propuštěn z vazby. U soudu složil kauci. Policie ho zatkla loni v listopadu. Viní ho z podílu na smrti otce Radovana Krejčíře Lamberta.

Článek

Právo o tom informoval ředitel pankrácké věznice Jaroslav Gruber s tím, že věznice přijala soudí příkaz, na základě kterého bude Starka propuštěn.

Podle informací Práva musel složit kauci ve výši osmi miliónů korun. "Jsem velice příjemně překvapený, vyloženě hodně překvapený," řekl Straka po propuštění TV Nova. Tak rychlé vyřízení prý nečekal.

Starka byl za dramatických okolností zadržen loni v polovině listopadu při své cestě autem na silnici mezi Prahou a Příbramí. Na jeho zatčení se podílela speciální zásahová jednotka, vrtulník a příslušníci Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

V kauze bylo kromě Starky a viceprezidenta klubu Vlastimila Spěváka zatčeno dalších šest lidí. Ostatní stíhaní jsou Miroslav Rus, Martin Ondo, Jan Anders, Jan Vicián a Vladimír Milý. Jako osmý byl na Slovensku zatčen Libanonec Tarek Assafa Bechara. Všichni byli obviněni ze zbavení osobní svobody a loupeže.

Únos Krejčířova otce

Českotěšínský podnikatel Lambert Krejčíř zmizel 15. října 2002. Jeho syn tehdy pobýval ve vazbě a měl být za tři dny propuštěn. Podle policie skupina podnikatele unesla a odcizila mu větší množství peněz v hotovosti. Jeho únosem si chtěli vynutit na Radovanovi Krejčířovi, aby uhradil své dluhy.

Jaroslav Starka

:: Starka je vlivnou osobou v celém fotbalovém prostředí u nás. šéfuje prvoligovému klubu Marila Příbram. Figuruje mimo jiné jako člen výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu, kde zastupuje kluby první a druhé ligy.

:: V roce 2003 byl zadržen a obviněn pro podezření z podílu na únosu italského bankéře Guiseppe Rosseliho. Ten chtěl investovat do krachující Union banky. Po několika dnech byl propuštěn, dodnes není případ vyřešen.

:: Starka je přítelem uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře. Ten údajně půjčoval fotbalovému magnátovi desítky miliónů na soukromé i obchodní aktivity.

:: Jeho přítelem je také další známý podnikatel Tomáš Pitr, který byl odsouzen za daňové delikty.

:: Na začátku letošního roku se objevil na pohřbu vlivného podnikatele Františka Mrázka.

:: Starka se stal sám obětí pokusu o vraždu, když na něj neznámý útočník vypálil v květnu 2005 jedenáct nábojů. Podnikatel byl několikrát zasažen, ale útok nezanechal těžké následky.

Lambert Krejčíř ale zřejmě únos zdravotně nevydržel a zemřel na infarkt. Je to však jen vyšetřovací verze, Krejčířovo tělo se dosud nenašlo. Spekuluje se i o tom, že únosci Krejčíře staršího zavraždili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám