Hlavní obsah

Soud přerušil Janouškovi výkon trestu

– Brno • Aktualizováno

Krajský soud v Brně na půl roku přerušil výkon trestu kontroverznímu podnikateli Romanu Janouškovi, který si má odpykat celkem 4,5 roku vězení. Informovala o tom ve čtvrtek Česká televize. Komise vězeňské služby navrhla již v květnu roční přerušení trestu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek u Vrchního soudu v Praze

Článek

Janoušek do vězení nastoupil 18. listopadu 2014. Několikrát žádal o podmínečné propuštění a o odklad výkonu trestu. Ze zdravotních důvodů se chtěl dostat z vězení již v listopadu loňského roku. Soud mu to ale zamítl.

Letos v únoru se pak dostal na svobodu kvůli operaci hlavy. Trest mu na 30 dní nejprve přerušil ředitel věznice v Bohunicích Dušan Gáč, protože vězeňští lékaři nebyli schopni odsouzenému poskytnout náležitou zdravotní péči. Krajský soud v Brně jeho rozhodnutí potvrdil a podnikatel dostal propustku na dva měsíce.

Nyní soud vyhověl návrhu komise vězeňské služby a Janoušek zůstane mimo věznici půl roku.

Soud se nevyjadřuje

Propustka, o jejíž prodloužení Janoušek žádal, vypršela 9. května. Zda byl odsouzený od té doby ve vězení, nebo byl na svobodě, není jasné. „Již několikrát jsme avizovali, že se k dané věci nebudeme vyjadřovat. Což stále platí,“ řekla Novinkám mluvčí krajského soudu Simona Tesařová.

Podle ČTK Janoušek momentálně ve vězení není. „My máme pouze informaci od soudu, že v termínu, kdy měl nastoupit, nenastoupí," řekla k tomu mluvčí Vězeňské služby Petra Kučerová.

Janoušek srazil v roce 2012 v Praze řidičku, která s ním chtěla řešit předchozí kolizi, a z místa ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest zpřísnil na 4,5 roku.

Související téma:

Foto: Aleš Pospíšil, ČTK

Lobbista Roman Janoušek

Verdikt loni potvrdil Nejvyšší soud. Janoušek podal ústavní stížnost, o které zatím není rozhodnuto.

Reklama

Související články

Janoušek nastoupil do vězení

Odsouzený lobbista Roman Janoušek v úterý nastoupil do věznice v Brně. Za sražení ženy svým autem si má odpykat trest 4,5 roku. V pátek podal Janoušek žádost...

Nejvyšší soud odmítl Janouškovo dovolání

Nejvyšší soud ČR odmítl dovolání podnikatele Romana Janouška (47) proti jeho rozsudkům obecných soudů, které ho poslaly loni na 4,5 roku do vězení za sražení...

Výběr článků

Načítám