Hlavní obsah

Soud potvrdil patnáct let za ubodání a rozčtvrcení spolubydlící

Novinky, bad
Praha

Čtyřiatřicetiletý Sergej Misko, který loni v létě dvaceti ranami ubodal a nakonec rozčtvrtil svou spolubydlící – prý proto, že mu kopala do dveří - si odsedí definitivně patnáct let za mřížemi. Rozhodl o tom ve středu Vrchní soud v Praze, když zamítl Miskovo odvolání. Vyhověl naopak odvolání státního zastupitelství a zařadil Miska do věznice se zvýšenou ostrahou.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Sergej Misko v březnu u pražského městského soudu

Článek

„V bytě nebyl nikdo jiný, kdo by mohl poškozené ty rány zasadit,” nepochyboval o vině Miska předseda odvolacího soudu Jiří Lněnička. Pouze se podivil, že Misko nebyl obžalován z vraždy spáchané zvlášť trýznivým způsobem. „Tento případ se vymyká už tím, že obžalovaný zasadil poškozené dvacet ran nožem,” dodal Lněnička.

Miska odsoudil na konci letošního března pražský městský soud k patnácti letům vězení ve věznici s ostrahou. Advokát Karol Hrádela poukazoval v odvolání na údajná určitá pochybení městského soudu. Nadhodil například otázku, zda se náhodou nejednalo o nutnou obranu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Misko ubodal svou o rok starší spolubydlící loni v červenci v bytě na pražském Žižkově více než dvaceti ranami nožem. Původně Misko vypověděl, že jej žena přistihla, jak v jejím pokoji hraje počítačové hry, na kterých je prý závislý. U soudu ale nakonec uvedl, že jej krajanka rozčílila, protože mu kopala do dveří.

Podle obžaloby, s níž se soud ztotožnil, Misko druhý den od těla odřezal hlavu a nohy. Ostatky byly nalezeny o týden později ve dvou pražských třídírnách odpadu. Policisté muže dopadli o několik týdnů později, když se jim podařilo identifikovat oběť. Policii se po dopadení k činu přiznal.

„Přikláníme se k tomu, že se pohádali kvůli dveřím, které zamkl, aby mohl jít k poškozené na internet. Což člověka neopravňuje, aby se choval jako smyslů zbavený,“ uvedla v březnu soudkyně Veronika Čeplová.

Miska také vyhostila z České republiky na neurčito.

Soused ženu zavraždil kvůli počítačovým hrámVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám