Hlavní obsah

Soud poslal do vazby muže obviněného z vraždy dvouleté holčičky

Právo, Novinky, ok, jap, bad, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 4 poslal ve čtvrtek do vazby 27letého muže obviněného z vraždy dvouletého dítěte na pražském Chodově. Čin se odehrál v noci na úterý, muž podle vyšetřovatelů zaútočil na dítě nožem. Má jít o partnera matky dítěte.

Státní zástupce Petr Boš k jednání o vazběVideo: Novinky

 
Článek

„Obviněný byl vzat do vazby zejména proto, aby se nevyhýbal trestnímu řízení, protože mu hrozí vysoký trest. Potažmo aby nemohl trestnou činnost opakovat," uvedl státní zástupce Petr Boš.

Incident se odehrál kolem půlnoci v ulici Horynova. Podle informací Novinek měl muž útočit nožem a dvouleté holčičce způsobil vážná zranění, kterým i přes resuscitaci podlehla. Podle informací deníku Právo měla činu předcházet hádka mezi partnerem a matkou dítěte.

Rozepři mezi partnery přitom musela řešit pražská policie už před dvěma měsíci. „V této rodině jsme byli kvůli partnerským neshodám a napadení někdy kolem Silvestra, ale to bylo na úplně jiné adrese,“ upřesnila mluvčí policie Andrea Zoulová.

Rodina se tedy musela do osudového obecního bytu v nově postaveném komplexu u stanice metra Opatov přestěhovat až v novém roce. Nepotvrzují se tak informace sousedů, že policie přijela za rodinou už v pondělí ráno. „Policie na této adrese byla i v ten samý den, ale kvůli jiné rodině a kvůli úplně něčemu jinému,“ upřesnila mluvčí.

BEZ KOMENTÁŘE: Kriminalisté na pražském OpatověVideo: Novinky

Policie potvrdila, že obětí činu se stalo nezletilé dítě, ale více informací vzhledem k věku nechtěla komentovat. „Policisté v této souvislosti zadrželi 27letého muže, kterého ze spáchání tohoto činu podezírají, a obvinili ho z vraždy,“ řekla v úterý Novinkám mluvčí policie Andrea Zoulová.

V případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám