Hlavní obsah

Soud osvobodil exprezidenta Sparty

Právo, Tomáš Urban
PRAHA

Pražský městský soud v pondělí osvobodil bývalého prezidenta fotbalové Sparty Petra Macha. Žaloba jej vinila, že si v roce 1991 vzal na podnikání celkem tři úvěry v celkové hodnotě 160 miliónů korun, z čehož splatil jen deset miliónů.

Článek

Exprezident v roce 1993 společnost Mach s.r.o. prodal i s úvěry firmě Setrax. Podle rozsudku její majitel Vilém Kubáček věděl o tom, že společnost provozující autodopravu dluhy má. Státní zástupkyně se proti rozsudku odvolala.

"Podruhé jsem byl  v tomto případě zproštěn viny a jsem rád, že se ukázalo, jaká je pravda. Nikdy jsem se vinen necítil, což jsem také dokázal tím, že jsem se nikde neschovával. Tuším, co za tím je, ale zatím o tom nechci hovořit.

Byly to nervy, třicet měsíců jsem strávil ve vězení za čin, za který se běžně dává sotva podmínka, a každá návštěva soudu je pro mě traumatizující," uvedl po vyhlášení rozsudku Mach.  

Reklama

Související témata:

Související články

Policista s vazbami na Macha rezignoval

Ekonomický náměstek ředitele pražské policie Miroslav Platil, který měl těsné vazby na kontroverzního podnikatele Petra Macha, v úterý rezignoval na svou...

Výběr článků

Načítám