Hlavní obsah

Soud odložil Pitrovi a Provodovi nástup do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podnikatelé Tomáš Pitr a Miroslav Provod zatím nemusí nastoupit do vězení k odpykání pětiletých trestů za daňové delikty. Pražský městský soud podle ČTK oběma pravomocně odsouzeným mužům nástup trestu odložil do doby, než bude pravomocně rozhodnuto o návrhu na obnovu procesu.

Článek

Odklad a jeho důvod potvrdil ve čtvrtek Právu sám Pitr. "Slyšel jsem to. Počítám, že rozhodnutí dostanu do týdne," řekl s tím, že ho rozhodnutí soudce těší. "Dá se z toho usuzovat, že soud se chce zabývat důkazy, které jsme mu předložili," konstatoval Pitr.

Proti usnesení o odkladu nástupu trestu mohou vznést žalobci stížnost, o které by pak rozhodoval odvolací vrchní soud.

Pitrovu žádost o nový proces už soud začal projednávat, pokračovat bude 15. listopadu. Teď požádal o nový proces i Provod, takže soud obě žádosti spojil a v listopadu se bude zabývat oběma, vysvětlil zdroj ČTK.

Vzhledem k tomu, že i řízení o obnově procesu může po verdiktu městského soudu putovat k odvolací instanci, je možné, že Pitr s Provodem zůstanou na svobodě ještě měsíce.

Pitrovi hrozí pět let vězení

Pitr si měl odpykávat pětiletý trest za daňové úniky v polovině 90. let od 6. října. Den před avizovaným nástupem trestu však uvedl, že mu zdravotní problémy nemožňují výkon trestu. Údajně měl podnikatel potíže se zády. Pitr se zotavoval v nemocnici v pražských Střešovicích. [celá zpráva]

V pondělí ale zdravotní komise vězeňské služby rozhodla, že Pitr je způsobilý k výkonu trestu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Pitr už je doma, může nastoupit do vězení

Schopen nástupu do výkonu trestu, takový je verdikt odborné komise Vězeňské služby (VS), která zkoumala zdravotní stav odsouzeného Tomáše Pitra. Kontroverzní...

Výběr článků

Načítám