Hlavní obsah

Soud jednání o vraždě ve Velvarech odročil, nepřišel svědek

Praha

Krajský soud v Praze tento týden nerozhodne v případu vraždy majitele auta ve Velvarech na Kladensku, protože se mu zatím nepodařilo sehnat jednoho ze svědků. Hlavní líčení bylo v úterý odročeno na 30. listopadu. Z vraždy je obžalován devětatřicetiletý Roman Hubený, který vinu odmítá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle spisu nastoupil do cizí odemknuté dodávky, s kterou chtěl odjet, a při tom přejel jejího majitele. Muž na místě zemřel. Hubenému hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Případ se stal na konci května na náměstí Krále Vladislava. Majitel auta zašel do obchodu, z něhož viděl, jak vůz někdo krade. Vyběhl z obchodu a snažil se zloděje zastavit, ten ho podle spisu přejel při prudkém vyjíždění z parkovacího místa. Muž utrpěl devastující poranění, kterým podlehl i přes rychlou pomoc kolemjdoucích a záchranářů.

Podle úterního vyjádření soudního znalce zemřel kvůli závažným poraněním hlavy a mozku, kterým nešlo zabránit. Policisté po činu začali s pátrací akcí, do níž se zapojil i vrtulník. Ukradený vůz našli několik kilometrů od Velvar. Údajného pachatele policisté zadrželi v tentýž den v podvečer.

Svědka bude hledat policie

Hubený podle obžaloby vraždil úmyslně, aby se zmocnil auta. Obžalovaný vinu odmítá a tvrdí, že si nevšiml toho, že někoho přejel. Soudní znalec z oboru dopravy dnes tuto možnost nevyloučil. "Z technického hlediska nelze vyloučit, že tělo nebo jeho část nemusel vidět," uvedl.

Obžalovaný tvrdí, že se ve Velvarech probudil po noci, kdy s jiným mužem jezdil po hernách v okolí Kralup. Právě výpověď tohoto muže soudu chybí. Státnímu zástupci by stačilo, aby ji soud pouze přečetl, ale s tím nesouhlasí advokát obžalovaného. "Jeho výpověď by zde zaznít měla," řekl soudce Robert Pacovský s tím, že jej nechá vyhledat policií.

Soudu se ještě omluvila jedna svědkyně, jinak už vyslechl všechny potřebné svědky i znalce. Provedl dnes i většinu listinných důkazů včetně rekonstrukce z místa činu, která zabrala asi dvě hodiny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám