Hlavní obsah

Smrt vraha třítého dítěte ve věznici byla sebevraždou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na smrti muže, který byl odsouzen k výjimečnému trestu za vraždu a týrání dítěte, se nepodílel nikdo další. Vězeňská služba uzavřela vyšetřování červencového úmrtí ve valdické věznici jako sebevraždu bez cizího zavinění. Uvedla v úterý mluvčí bezpečnostního sboru Petra Kučerová.

Foto: Novinky

Odsouzený Josef K.

Článek

Jedenadvacetiletý muž zemřel několik dní poté, co mu pražský vrchní soud zpřísnil právní kvalifikaci i trest, a to na 22 let odnětí svobody. Krajský soud jej původně poslal za mříže na 16 let za těžké ublížení na zdraví se smrtelným následkem, odvolací soud ho však uznal vinným z vraždy. Vězeňská služba už dříve uvedla, že muž byl v době úmrtí sám v cele.

Vrah, který utýral chlapečka a dostal 22 let, ve vězení zemřel

Krimi

Podle pravomocného verdiktu otčím týral tříletého chlapce od loňského ledna, kdy se v Lounech nastěhoval k jeho matce. Sprchoval ho ve studené vodě a způsobil mu také popáleniny, mimo jiné i v obličeji. Bil ho dlaní i vařečkou, a to na otevřených ranách.

Násilí se stupňovalo do letošního února, kdy muž uhodil dítě tak, že mu poškodil mozek a míchu. Chlapce pak uložil do postele a šel spát. Dítě na následky zranění zemřelo.

Předseda odvolacího senátu při vynášení výjimečného trestu uvedl, že se za svou čtyřicetiletou praxi s takovým nakládáním s malým dítětem nesetkal. Mužovo chování podle něj svědčilo o naprosté neúctě k lidskému životu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám