Hlavní obsah

Směnku na manželovu vraždu stvrdila žena vlastní krví

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Před brněnským krajským soudem stanula ve středu pětačtyřicetiletá Silvie Puškášová, kterou státní zástupkyně vinní z přípravy vraždy svého manžela, osmapadesátiletého strážníka Štefana Puškáše. Podle žaloby bylo jejím motivem získat po manželově smrti miliónovou pojistku a důchod.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Silvii Puškášovou přivádí k soudu eskorta.

Článek

Vražedné plány ale na konci října loňského roku překazila policie. Žena svůj čin plánovala v Třebíči, kde také se svými dětmi bydlela. Její manžel pracoval jako městský policista v Praze a za rodinou dojížděl. O likvidaci svého partnera, se kterým se často hádala kvůli penězům nebo výchově dětí, se Puškášová došla poradit za místní kartářkou Sarah Žirovnickou.

„Sarah věštila ze sedliny a řekla mi, že všichni chlapi jsou ksindl. Ale ona prý zná člověka, co přiletí, udělá a odletí a zbaví mě tak problémů,“ vykládala před soudem Puškášová s tím, že ke konci října 2007 přinesla ke kartářce fotky svého muže a podepsala směnku na půl miliónu korun, což jí mělo zaručit, že její manžel bude odstraněn.

Směnku přitom stvrdila i vlastní krví. Vražda byla údajně naplánovaná na 30.října. Vše mělo vypadat jako nehoda, Puškáš měl v Praze „spadnout“ pod tramvaj. Policie ale 29. října Puškáše o všem informovala a jeho ženu zadržela. Policisty podle dostupných informací oznámila chystanou vraždu právě kartářka.

„Vůbec o ničem jsem nevěděl, když jsem doma vysvětloval dětem, že maminka nepřijde, že je na policii, tak mi nejmladší dcera řekla: maminka dala 50 000 korun na letenku člověkovi, co ti měl přijít ublížit, ale bála se, že to nevyjde, že to praskne,“ popisoval u soudu Puškáš.

„Je mi to strašně líto. Udělala jsem velkou chybu. Jednám zbrkle, a to co udělám mi dojde až později. Kdybych nepotkala Žirovnickou, nestalo by se to,“ kála se u soudu žena. V případě, že bude uznána vinnou, jí hrozí až 15 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám