Hlavní obsah

Sládek se porval kvůli pozemkům

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TVAROŽNÁ

Rvačka o pozemky o výměře téměř tři tisíce metrů čtverečních se ve čtvrtek strhla mezi šéfem Republikánů Miroslavem Sládkem a 59letým soukromým zemědělcem Milanem Sukeníkem z Tvarožné na Brněnsku. Příčinou sporu bylo rozhodnutí zemědělce neprodat Sládkovi pozemky za dva a půl miliónu korun. Po útoku Sládka skončil zemědělec v brněnské úrazové nemocnici.

Článek

"Zatím případ vyšetřujeme jako přestupek, protože nemáme vyslechnutého Miroslava Sládka, který doposud odmítal vypovědět na policii. Podle oznámení poškozeného došlo skutečně ke konfliktu kvůli pozemkům a zemědělec se údajně bránil nějakou gumovou hadicí, kterou měl po ruce. Jak to celé skončí, se dá jen těžko odhadnout, dokud nebudeme mít výslechy všech účastníků," řekl Právu ředitel policie pro Brno-venkov Bohumil Šimek.

Policie má v tomto sporu těžkou úlohu, protože tu chybějí svědkové a také není žádný objektivní důkaz, jak to vlastně bylo a kdo to začal. Zatím je na policii zaprotokolovaná jen výpověď Sukeníka, kterým utrpěl lehčí zranění.

Hádka a následná rvačka se údajně strhla poté, co Sládek chtěl koupit pozemky nedaleko benzínové čerpací stanice u motorestu Rohlenka, o kterých jednal se zemědělcem od srpna loňského roku. Když nakonec podnikatel Sládkovi sdělil, že je neprodá, protože by je Sládek okamžitě prodal pražské firmě na výstavbu domů, tak se Sládek údajně rozlítil.

Podle výpovědi na policii měl Sládek mávat kolem sebe rukama a útočit pěstmi jak na zemědělce, tak i na jeho manželku. Po několika schytaných ranách prý zemědělec vytáhl gumový obušek, kterým Sládka udeřil několikrát přes nohy. Jak celý incident skončí, zatím není jasné, protože trestní oznámení podal i Miroslav Sládek, který by měl být v pracovní neschopnosti a zatím policii nic neřekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám