Hlavní obsah

Skupina Romů brutálně zbila Slováka

– PŘEROV
Právo, pem

Skupina Romů brutálně zbila v pátek večer v Přerově baseballovými pálkami pětačtyřicetiletého Slováka poté, co jim odmítl dát cigarety. Nešťastník musel být s těžkými zraněními hospitalizován v nemocnici. Léčit se bude dva měsíce. Po pachatelích policie pátrá. Právo o tom informovala přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Článek

"Tři až čtyři Romové v pátek okolo osmé hodiny večer v ulici Škodova na chodníku obstoupili muže, který je zde na dovolené. Chtěli po něm cigarety. Když jim je muž nedal s tím, že jsou na kouření mladí, fyzicky ho napadli baseballovými pálkami. Napadený následkem útoku utrpěl otřes mozku, zlomeniny rukou a tržné rány," uvedla Sedláčková.

Incident se udál poté, co ve středu kvůli údajně vzrůstající agresivitě a kriminalitě Romů zdejší radní svolali schůzku, účastnili se jí mj. i představitelé policie, s cílem situaci řešit. Vyzvali dokonce obyvatele, aby protizákonné jednání Romů ohlašovali. Kritizovali i okresní státní zastupitelství za to, že je vůči činům romských obyvatel benevolentní.

"Většina trestních oznámení, která tam přijdou od městských strážníků, se na magistrát vrací jako přestupky. Správní řízení ale na pachatele nemá patřičný metr, a tak pochopitelně chybí i odezva," vysvětlil Právu už dříve mluvčí přerovské radnice Bohuslav Přidal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám