Hlavní obsah

Skupina násilníků v Ostravě brutálně zbila několik lidí, policie hledá svědky

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Sérii bezdůvodných a brutálních útoků, ke kterým došlo nedaleko obchodního domu Kaufland v Ostravě-Porubě, vyšetřuje policie. Skupinka mladých mužů postupně napadla a zranila několik lidí. Incidenty se odehrály už 21. května, policie o nich ale informovala až nyní, protože hledá svědky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

K prvnímu a zároveň nejbrutálnějšímu útoku došlo kolem 19 hodin v ulici Závětří.

„Dvaašedesátiletý muž opravoval auto, přičemž si přes otevřenou kapotu vozu všiml v interiéru vozidla cizího mladíka. Vyzval ho, aby jeho vůz opustil. Ve stejné době se k místu činu přiblížila skupinka dalších mladých mužů, načež došlo k fyzickému napadení. Zbitý muž ztratil vědomí a procitl až v sanitce,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Muž utrpěl zranění, které si vyžádá delší léčení. Má například několik vyražených zubů. „Dle zjištěných informací měli podezřelí poškozeného napadnout agresivně, znenadání, oběť tak situaci nepředpokládala a ani se nebránila,“ dodala mluvčí.

Bili muže schouleného na trávníku

K dalšímu útoku došlo o chvíli později na přilehlé ulici Evžena Rošického. Tentokrát se obětí stal osmnáctiletý student, který přecházel po přechodu s přítelkyní.

„Podezřelý měl nejprve mladíka napadnout úderem, přičemž se měl poškozený dát na útěk. Nicméně skupina čtyř až pěti mužů jej měla pronásledovat, doběhnout jej na travnaté ploše za Kauflandem a poškozeného, ležícího a schouleného na zemi, měla skupina opakovaně bít,“ doplnila mluvčí. Mladíkovi pak přiběhla na pomoc jeho přítelkyně, kterou útočníci také napadli a zranili.

Jednoho z útočníků zadrželi náhodní svědci, kteří muže předali policii. Kriminalisté nyní zjišťují totožnost dalších pachatelů. „Incident pravděpodobně vidělo množství svědků, a to nejen pohybujících se u obchodního centra Kaufland, ale také z domu, poblíž něhož došlo k ataku. Žádáme všechny svědky, kteří mohou sdělit jakékoliv informace, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo na telefonu 974 727 501,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám