Hlavní obsah

Škrlovou vyslýchali vyšetřovatelé skoro osm hodin

– BRNO
Právo, pko

Policejní vyšetřovatelé vyslýchali v pondělí Barboru Škrlovou alias Aničku alias Adama. Kriminalisté přijeli do Vazební věznice Brno krátce po deváté hodině a výslech trval i s přestávkami dlouhých sedm a půl hodiny. Škrlová podle slov jejího advokáta Richarda Nováka s policisty spolupracovala.

Foto: Petr Kozelka., Právo

Barboru Škrlovou vedla početná eskorta.

Článek

„Mohu vskutku potvrdit, že byl proveden výslech mé klientky, vypovídala, prokazovala svou nevinu hlavně v novém obvinění z týrání,“ řekl Právu po skončení výslechu Novák.

Že Škrlová skutečně vypovídala, potvrdil i dobře informovaný zdroj. „Mluvila velice věcně, systematicky a při komunikaci měla vše dobře chronologicky časově zařazeno,“ řekl Právu zdroj.

Ondru měla prý topit

Výslechu třiatřicetileté Škrlové, která nově čelí i obvinění z týrání sedmiletého Ondry, kterého měla údajně topit, byla přítomna i státní zástupkyně, která kauzu dozoruje. „Zazněla tam celá řada zajímavých věcí, závažných skutečností. Podle mého názoru byla spolupráce Barbory s vyšetřovateli velmi dobrá, vypovídala hlavně sama, spontánně a poměrně dlouze,“ dodal Novák.

Policisté budou nyní několik dní zpracovávat výsledky dlouhého výslechu. Pokud Škrlová uvedla vyšetřovatelům nové skutečnosti v kuřimské kauze, je možné, že v případu přibudou i noví obvinění.

Mluvčí Krajského státního zastupitelství Hynek Olma ale toto odmítl komentovat. Škrlová už v pátek vypovídala před soudcem Městského soudu v Brně Tomášem Kurfiřtem ohledně znaleckého zkoumání její osoby.

Podle ověřených informací bude se znalkyněmi z oboru psychiatrie a psychologie spolupracovat, první schůzky se už v minulém týdnu dokonce uskutečnily. Kromě obvinění z týrání je Škrlová obviněna i z poškozování cizích práv, kterého se měla dopustit tím, že se v Klokánku vydávala za třináctiletou Aničku.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie v Klokánku vyslýchala týraného Ondru

Policejní vyšetřovatelé kuřimské kauzy vyslechli ve středu odpoledne osmiletého Ondřeje. Ten byl spolu se svým bratrem Jakubem zřejmě obětí brutálního týrání...

Výběr článků

Načítám