Hlavní obsah

Školák spálené hranolky nešťastně hasil vodou

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Čtrnáctiletý chlapec způsobil svou nepozorností a neznalostí ve středu odpoledne výjezd šesti hasičských vozidel v Brně. Sousedé hasiče přivolali kvůli kouři valícímu se z jednoho z bytů panelového domu ve Vlčnovské ulici na sídlišti Brno - Vinohrady. V bytě naštěstí nehořelo, chlapci se ale spálily na pánvi hranolky a vroucí olej začal hasit studenou vodou. Tím situaci ještě zhoršil.

Článek

"Chlapec si na sporáku připravoval bramborové hranolky. Na jídlo zapomněl, a když z něj začal stoupat černý dým, snažil se rozpálený olej na pánvi zchladit vodou. Při tom se však kouř vyvalil z okna a sousedé zavolali hasiče v domnění, že v bytě hoří," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Událost nakonec dobře dopadla a nikdo nebyl zraněn. Kouř se podařilo rychle odvětrat. "V bytě kromě začouzeného stropu nad sporákem nevznikla žádná škoda. Velitel zásahu ukončil výjezd hasičů domluvou školákovi," doplnil Haid.

Anketa

Hasili jste také někdy rozpálený olej vodou?
nikdy, vím, že to situaci jen zhorší
66,1 %
ano, i když jsem věděl/a, že se to nemá
8,4 %
ano, nevěděl/a jsem, že se olej nesmí hasit vodou
25,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1865 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám