Hlavní obsah

Školáci slavili vysvědčení a otrávili se alkoholem

Právo, Marek Přibil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Linka bezpečí v pátek praskala ve švech kvůli vysvědčení. Do pozdního odpoledne se na ni obrátilo celkem 70 dětí. Hlavním důvodem byl zejména strach z reakce rodičů na špatné známky. Řada dětí se na konci školního roku opila.

Článek

"Jde téměř o čtyřnásobný nárůst hovorů oproti jiným dnům," potvrdil Právu Martin Klouda, vedoucí Linky bezpečí, a dodal: "Zatím se na nás naštěstí neobrátilo žádné dítě, které by uteklo z domova nebo bylo vyhozeno rodiči. Stejně tak jsme nezaznamenali žádný hovor s dítětem, které by chtělo své neúspěchy ve škole řešit sebevraždou."

V pražských nemocnicích ovšem skončilo pět školáků, kteří se v poslední den školního roku opili do bezvědomí.

Jeden z nich, čtrnáctiletý chlapec, se stačil v Horních Počernicích opít do němoty už dopoledne. Skončil v nemocnici Na Bulovce. Odpoledne začalo případů přibývat. O tři roky starší žák vypil moc alkoholu na Žižkově, byl převezen do vinohradské nemocnice. Do Motola záchranná služba přepravila patnáctiletého školáka, který přebral v Hlubočepích. V Hloubětíně se opili do bezvědomí třináctiletá dívka a o rok starší chlapec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám