Hlavní obsah

Skandál strážníků s obtěžováním školaček u žalobkyně

PRAHA

Policie po pár měsících uzavřela vyšetřování skandálního případu dvou strážníků z oddělení metra, kteří jsou podezřelí ze sexuálního obtěžování dvou školaček. Oba příslušníky pražské městské policie navrhla postavit před soud.

Foto: archiv MDZ

Akce pro žáky ZUŠ ve Zlínském kraji.

Článek

"Návrh na obžalobu jsem dostala dnes," řekla ČTK státní zástupkyně.

Čtrnáctiletá dívka i její o rok starší kamarádka skončily v polovině března v rukách strážníků proto, že neměly v metru jízdenku. Na žádost revizora je strážníci odvedli do technických prostor metra ve stanici Můstek a přistoupili k neobvyklým osobním prohlídkám. 

"Přes šaty je osahávali na prsou, mezi nohama a jedné strčili obušek za kalhoty a kalhotky," řekl ČTK před časem zdroj. Školačky se doma svěřily a o celé záležitosti se dozvěděla policie.

Zůstávají v kanceláři, na ulici nesmí

Třiatřicetiletý strážník i jeho dvaačtyřicetiletý kolega byli obviněni z několika trestných činů. Vedle zneužívání pravomoci veřejného činitele jsou podezřelí z ohrožování mravní výchovy mládeže a omezování osobní svobody. Jeden z nich je stíhán také za pohlavní zneužívání, takže mu hrozí až osm let vězení. Jeho kolegovi může soud v případě uznání viny vyměřit maximálně dvouletý trest.

Oba strážníci zůstávají až do uzavření aféry u městské policie, byli ale přeřazeni na administrativní práci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám