Hlavní obsah

Silniční pirát, který boural na Karlově náměstí, byl odsouzen za znásilnění

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Pětadvacetiletý silniční pirát, který ve středu ujížděl policejním hlídkám v centru Prahy, je až do roku 2015 v podmínce za znásilnění a vydírání. Kriminalisté ho zatím podezřívají ze dvou trestných činů, za které mu hrozí až osm let vězení.

Foto: Novinky

Zadržení silničního piráta, který se snažil utéci

Článek

„Muž je v současné době v cele předběžného zadržení a kriminalisté pracují na stanovení právní kvalifikace. S největší pravděpodobností bude pachatel z Prostějovska obviněn z trestných činů obecného ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky ve druhém, přísnějším odstavci,“ řekla Novinkám mluvčí policie Hana Jeřábková.

Srážka policistů s ujíždějícím autem na Karlově náměstíVideo: Policie ČR

Vyšetřování podle ní ještě ukáže, zda bude obviněn také z krádeže nebo podílnictví kvůli tomu, že řídil kradené auto s odcizenými SPZ. Vyšetřovatelé navrhli vzetí muže do vazby.

Zadržení řidiče na Karlově náměstíVideo: Novinky

Mladík je v podmínce až do roku 2015, a to kvůli znásilnění a vydírání na Prostějovsku. V rejstříku trestů má také záznamy majetkového charakteru.

Zranění policisté již byli propuštěni do domácího léčení, jsou ale v pracovní neschopnosti.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Nabouraný policejní vůz na Karlově náměstí v Praze

Řidič policii ujížděl ve středu krátce před polednem ulicemi Prahy. Na Karlově náměstí se čelně střetl s policejním autem a ještě se snažil utéci. Hlídky ho však dostihly a zadržely. Zranění kromě policistů utrpěl i řidič, který byl pod vlivem drog. Odcizené bylo podle policie nejen auto, ale i registrační značky. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám