Hlavní obsah

Silnici zablokovala prasata z převráceného kamiónu

ČESKÝ TĚŠÍN

V pondělí po osmé hodině ranní se na hlavním silničním tahu mezi Českým Těšínem a Frýdkem-Místkem převrátil kamión, který převážel velké množství prasat. Při nehodě zahynulo několik kusů, řidič kamiónu vyvázl bez zranění. Silnice by měla být uzavřena do 17 hodin.

Článek

"Kamión převážel kolem 195 kusů prasat. Některá jsou po nehodě mrtvá, jiná zraněná. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze tří jednotek, což činilo asi dvacet lidí, kteří se snažili pomoci veterinářům a řezníkům s naložením živých i mrtvých zvířat," uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Nehoda se stala v městské části Českého Těšína Horní Žukov ve čtvrt na devět ráno. Silnice byla kvůli odstraňování následků nehody uzavřena  několik hodin a pravděpodobně se ji podaří otevřít po sedmnácté hodině. 

Kamión se při nehodě převrátil na bok. Podle poliicie se řidič vozu s nákladem prasat snažil vyhnout kamiónu, který na silnici objížděl vůz odstavený kvůli nedostatku paliva. "Špatně to odhadl, sjel na krajnici a převrátil se," řekla policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám