Hlavní obsah

Silnici R10 blokovala tragédie, v BMW uhořely dvě děti

– MLADÁ BOLESLAV
Právo, Novinky, pno, rap

Na silnici R10 u obce Kosmonosy na Mladoboleslavsku se po poledni odehrála tragická dopravní nehoda. Osobní automobil BMW při ní začal hořet. Podle informací policie ve voze uhořely dvě dívky ve věku deset a čtrnáct let. Jejich příbuzný, který auto řídil, byl vážně popálen, když se snažil dívky z auta vytáhnout. Provoz na Prahu byl zastaven do půl čtvrté odpoledne.

Článek

Nehoda byla středočeským záchranářům nahlášena devět minut po poledni. Automobil havaroval před sjezdem na Mladou Boleslav ve směru na Prahu, vůz se po nehodě vzňal.

V autě uhořely dvě děti. Na místě byl také popálený řidič, kterého vrtulník transportoval do nemocnice v Praze na Vinohradech na popáleninové centrum.

Obě dívky byly zřejmě vzdálené příbuzné. "Jaký mezi nimi byl vztah nevíme, dívky rozhodně nebyly sestry, ale nejspíš vzdálenější příbuzné a řidič asi jejich strýc. Všichni byli z Liberecka," řekl mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Řidič popálen na 80 procentech těla

"Záchranáři na místě ošetřili osmatřicetiletého muže. Měl popáleniny přibližně na osmdesáti procentech těla a jeho zdravotní stav byl velmi vážný," uvedla Nina Šeblová ze středočeské záchranné služby.

"Dopravu jsme odkláněli již u Bakova nad Jizerou, přes Mladou Boleslav a zpět na rychlostní silnici. Uzavírka trvala do půl čtvrté," řekl Novinkám Mareš.

Vozidlo sjelo ze silnice z neznámých příčin

Příčinu tragédie policisté zatím neznají. "Asi 500 metrů před sjezdem na průmyslovou zónu automobil z neznámých příčin sjel ze silnice do příkopu," doplnil Mareš.

Na místě zasahovali policisté, profesionální hasiči, záchranáři a z Prahy na místo odletěl také vrtulník letecké záchranné služby. Po nehodě se vytvořila kolona dlouhá několik kilometrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám