Hlavní obsah

Silnice smrti v Novém Jičíně si vyžádala další lidský život

ČTK, Martin Sládek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Hromadná nehoda čtyř osobních aut a dvou náklaďáků se odehrála ve čtvrtek těsně před polednem na úseku v Novém Jičíně zvaném "silnice smrti". Této části se tak neříká nadarmo, jak i dnes potvrdilo úmrtí jednoho z řidičů. Další tři zraněné odvezla záchranka do nemocnice.

Foto: Daniel Kamenár

Pokladnička se pomalu plní mincemi i bankovkami.

Článek

"Řidič osobního vozu nezvládl na kluzké vozovce řízení, vjel do protisměru, kde se čelně srazil s dalším automobilem. Jeho řidič na místě zemřel. Postupně pak do vozů narazily další čtyři osobní a nákladní automobily," řekl ČTK operační důstojník novojičínské policie. Vinou nehody se na silničním tahu vytvořily kolony pomalu popojíždějících aut. Policisté totiž museli odklánět dopravu v obou směrech. Následky tragické události byly odstraněny až po více jak třech hodinách.

Havárie nemusela dopadnou tak tragicky

V minulých letech zemřelo na tomto úseku několik desítek lidí. Pracovníci ředitelství silnic a dálnic zde proto před nedávnem začali budovat dělící svodidla. "Stavba ale začala na druhém konci. Kdyby byla (svodidla) i v místě dnešní nehody, následky nemusely být tak tragické," doplnil policista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám