Hlavní obsah

Šílený řidič ze Smíchova půjde před soud v půlce listopadu

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Obvodní soud pro Prahu 2 nařídil na polovinu listopadu hlavní líčení s Markem P., který podle policie přejel na pražském Smíchově 21letou dívku. Muž je dosud ve vazbě. Obžaloba řidiče viní z usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až osmiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Novinky

Příchod obviněného muže k soudu

Článek

„Hlavní líčení je nařízeno na 14. listopadu v 9.30. Žádná další jednání v této věci plánovaná nejsou, soud může teoreticky rozhodnout již při tomto hlavní líčení, ale spíše lze očekávat, že se tak nestane a dojde k odročení,“ informovala Novinky mluvčí soudu Marcela Pröllerová. Případ dostala na stůl soudkyně Iva Fialová.

Foto: Novinky

BMW bylo z místa činu odtaženo

Obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky má žalobce podložené pouze svědeckými výpověďmi, jelikož toxikologický test byl negativní. Pravděpodobně kvůli delšímu časovému odstupu. Marek P. měl totiž večer před svou šílenou jízdou Smíchovem slavit narozeniny.

Již byl odsouzen 

Nehoda se odehrála 5. srpna po půl páté ráno. Mladá dívka stála na autobusové zastávce, když se z ulice Elišky Peškové vyřítilo černé BMW, které vjelo na chodník a smetlo ji.

Řidič zastavil na druhé straně křižovatky a utekl. Dívku začali okamžitě oživovat svědci, ale i přes pomoc záchranářů nakonec podlehla zraněním. [celá zpráva]

Příchod obviněného muže k souduVideo: Novinky

Policie ten den odpoledne zveřejnila fotografii Marka P. a požádala o pomoc při pátrání. Uvedla, že muž má jako poznávací znamení tetování Smíchov a Black Sheep. Mladík se kolem 20. hodiny přihlásil na jedné z policejních služeben sám.

Muži zákona z evidence zjistili, že soud mu v minulosti uložil podmínku za spáchání trestného činu podílnictví z nedbalosti a správní orgán mu v roce 2011 zakázal řízení kvůli jízdě pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám