Hlavní obsah

Sesuv zeminy zabil u slezského Dinoparku muže

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doubrava
Aktualizováno

Směs bláta a kamení zabila v pondělí po poledni v Doubravě na Karvinsku osmatřicetiletého muže. Ten v areálu bývalého dolu Doubrava zřejmě sbíral kov. Případem se zabývá policie.

Článek

K tragédii došlo naproti doubravského Dinoparku. Muž byl ve zhruba třímetrové hloubce, když se na něho začala valit uvolněná zemina. Policii zalarmovali jeho příbuzní, kteří ho postrádali několik hodin.

„V době příjezdu policistů byl už muž mrtvý,“ sdělila karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Vyprostit zavalené tělo museli hasiči. „Ven čouhala pouze ruka a kšiltovka. Hasiči se ihned pustili do částečného odhrabání zasypaného muže pomocí lopat a krumpáčů, pak jimi přivolaný lékař konstatoval smrt muže. Hasiči jámu zapažili pomocí hydraulických spojek a celé tělo vyhrabali polními lopatkami,“ popsal vyproštění těla mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že hasiči povolali psychologa pro zajištění posttraumatické péče příbuzných zemřelého.

Obětí je zřejmě sběrač kovů

Tělo se hasičům podařilo vytáhnout kolem 15. hodiny. Podezření, že v místě nemusel být sám, naštěstí nepotvrdili přivolaní psi.

„Šetřením se zjistilo, že pravděpodobně se jednalo o sběrače kovů. Při sběru železa se na něj vlivem počasí minulých dní sesula půda a nestačil už z jámy vylézt,“ sdělila Viačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám