Hlavní obsah

Sestry v Klokánku stále odmítají vidět otce

Právo, tr
BRNO

Osmiletá Abigail a její jedenáctiletá sestra Kristýna, umístěné více než rok v brněnském Klokánku, jsou již v lepším psychickém stavu než před týdnem, kdy se obávaly návratu domů. Podle informací Práva otec opakovaně přichází na návštěvu, naposledy byl v Klokánku ve čtvrtek, ale vzájemná komunikace vázne.

Foto: Markéta Pudilová, Právo

Centrum pro děti Klokánek

Článek

Jedenáctileté Kristýna na konci března z Klokánku utekla, protože se kvůli otci obávala návratu domů. Soud neprokázal, že otec, který je prý náboženský fanatik, dívky týral. Děvčata se ale domů vrátit nechtějí.

„Obáváme se, že se otec odvolá ke krajskému soudu a tam opětovně rozhodnou o jejich návratu domů. Podle našeho názoru ale soužití v rodině není možné,“ řekla v pátek Právu vedoucí Klokánku Ditta Pokorná.

Našla podporu také u ředitelky Fondu ohrožených dětí Marie Vodičkové, která přijela do Klokánku o den dříve na jednání se sociálními pracovnicemi a s psycholožkou. Podle společné dohody bude Klokánek respektovat právo otce Stanislava i matky Moniky na kontakt s dětmi, ale s tím, že dívky nebudou k ničemu nuceny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám