Hlavní obsah

Šestiletí chlapci zmizeli na hodinu ze školky

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Ve středu kolem poledne se z areálu mateřské školy ve Spojovací ulici v Plzni ztratily dvě malé děti - šestiletý Václav Peterka a stejně starý Jurij Gagin. Policisté je po hodině našli v blízkosti areálu školky.

Článek

Chlapci se ztratili kolem dvanácté hodiny, našli se v jednu hodinu.

Hoši si hráli na oplocené zahradě mateřské školky. Pozemek byl uzamčen a na děti podle zaměstnanců školského zařízení dohlížely dvě učitelky. Okolo 12. hodiny si však všimly, že oba kluci zmizeli. Proto po nich okamžitě začaly pátrat a poté informovaly policii.

Byli nalezeni rodinnými příslušníky v bydlišti jednoho z nich, asi jeden kilometr od školy. Policistům řekli, že se vědomě po přepočítání všech dětí schovali do křoví a počkali, až se učitelky s ostatními vrátí do budovy školky.

Pak přelezli plot vysoký přibližně 160 centimetrů a vydali se do bydliště jednoho z nich. Před dům, kde hoch bydlí, došli pěšky. Tam si jich všimnul příbuzný jednoho z nich a uvědomil policii.

Oba jsou v naprostém pořádku a momentálně jsou v péči rodičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám