Hlavní obsah

Servírka šla lupiči ve vsetínské herně pro peníze, její chrt ho ale zatím zahnal

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Před vrčícím chrtem servírky v herně utekl vyděšený zakuklený lupič, který v noci na čtvrtek přepadl bar s hernou na Smetanově ulici ve Vsetíně. Utekl přitom v okamžiku, kdy se již vylekaná servírka natahovala pro peníze v trezoru.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Do herny v centru Vsetína přišel o půl třetí v noci maskovaný muž se zbraní v ruce. Požadoval peníze. Odešel však s prázdnou. Servírka byla v té době v baru sama, nebyl tam žádný host. Úplně sama však nebyla. Měla sebou svého psa, chrta, který s ní do práce chodí pravidelně,“ popsala událost mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Fena chrta vstala a zavrčela. Když se servírka otočila, lupič byl pryč.
policistka

„Muž v černém oblečení, který měl na hlavě kuklu, po servírce se zbraní v ruce požadoval peníze. Vylekaná žena se chystala finance lupiči dát, proto se otočila a šla k trezoru. Situace se ale nelíbila psovi. Fena chrta vstala a zavrčela. Pak už servírka jen uslyšela cvaknutí dveří. Když se otočila, lupič byl pryč,“ dodala Javorková.

Zaměstnankyně herny zavolala na linku 158. Policisté byli do dvou minut na místě, získali popis lupiče a vydali se ho hledat.

Pátrání zatím bez výsledku

"Pátrání po něm je prozatím bezúspěšné. Jednalo se o muže asi 175 cm vysokého, který měl oblečený černý svetr ke krku, kapsáčové kalhoty v téže barvě a na hlavě černou kuklu s otvory.

Pravděpodobného lupiče viděl před nedalekým AB barem postávat jeden svědek, který uvedl, že tam stál celkem dlouho na to, že byl velký mráz a měl oblečený pouze svetr. Podle něho se jednalo o štíhlého muže ve věku kolem 30 let, s úzkým obličejem a srolovanou čepicí na hlavě,“ uvedla mluvčí.

V případě dopadení pachatele a prokázání viny mu hrozí za zločin loupež až desetileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám