Hlavní obsah

Seniorský pár ve Zlíně využil příležitosti, přisvojili si přes tři tisíce eur

Seniorský pár využil příležitost, když v jedné zlínské restauraci našel na lavičce cizinkou zapomenutou kabelku, v níž bylo přes tři tisíce eur (téměř 80 tisíc korun), manželé se i s ní rychle vytratili. Kriminalistům se je však podařilo rychle odhalit, byť se o tom dozvěděli s dvoudenním zpožděním. Právo o případu, který se stal tento týden, informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Po oznámení třiašedesátileté cizinky, která je v České republice na návštěvě u syna a přišla o kabelku s obnosem 3082 eur, se případem začali zabývat kriminalisté a za pár hodin znali jméno pachatele, i když se v tomto případě rozhodně nejednalo o známého recidivistu, jak bývá obvyklé,“ uvedla mluvčí.

Cizinka byla podle ní se svou snachou na zahrádce restaurace ve Zlíně. Po odchodu si uvědomila, že nechala na lavičce položenou kabelku s finančním obnosem. Vrátily se proto zpět, ale i když od jejich odchodu uplynulo teprve asi 15 minut, kabelka už na lavičce nebyla.

Přišel si na policejní stanici pro ztracenou peněženku. Rovnou si ho tam nechali

Koktejl

„Servírka ženám řekla, že po jejich odchodu si na jejich místo sedl starší pár, který asi za dvě minuty odešel. Nikdo ze zákazníků restaurace tento starší pár neznal,“ konstatovala Kozumplíková.

Policisté podle ní začali po muži a ženě pátrat na základě přesného popisu. „Po několika hodinách měli štěstí. Servírka v jiné restauraci ve Zlíně si vybavila, o koho by mohlo jít a dokonce věděla, v které části města bydlí,“ poznamenala mluvčí. Na manžele ve věku 67 a 64 let pak čekalo překvapení v podobě telefonátu od kriminalistů.

Pětiletý chlapec našel v Praze naditou peněženku. Odevzdal ji

Krimi

„Muž i žena policistům potvrdili, že kabelku s finančním obnosem vzali, donesli domů a uložili do trezoru. Měli prý v úmyslu v následujících dnech kontaktovat policii. Proč to během celých dvou dnů neudělali, vysvětlit nedokázali. Peníze vrátili,“ doplnila Kozumplíková. Zda manžele čeká nějaký postih, neupřesnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám