Hlavní obsah

Seniorka z Českolipska týrala nalezené kočky. Nechala je dusit se v pytli

Novinky, Jan Středa
Českolipsko

Divoké kočky, které se zabydlely na zahradě jejího rodinného domku, 74letá žena z Českolipska zpočátku i krmila, pak ji ale omrzely, a tak se rozhodla, že je odchytí a dá do útulku. To ale provedla velmi drastickým způsobem, jedna z koček nepřežila. Žena od minulého týdne čelí obvinění z týrání zvířat.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na odvozu zvířat do útulku se seniorka dohodla se strážníky, odchyt ale měla zajistit sama. Pověřila tím svého příbuzného, který každou kočku zvlášť umístil do neprodyšného pytle a ten pevně zavázal.

Protože strážníci neměli toho dne na odvoz čas, umístila žena pytle do kůlny, kde je ponechala téměř 24 hodin. „Kočky se v pudu sebezáchovy snažily z pytlů vysvobodit,” popsala mluvčí českolipské policie Ivana Baláková s tím, že se tím zvířata extrémně vysílila a vystresovala a navíc jim docházel kyslík.

Druhý den pak žena předala pytle strážníkům. „Ty už ale silně zapáchaly a kočky v nich nejevily žádné známky života,“ sdělila Baláková.

Dvě koťata se nakonec podařilo zachránit a byla předána útulku, třetí kočka však útrapy nepřežila, podle znaleckého posudku se udusila.

Seniorku policisté obvinili z přečinu týrání zvířat zvlášť surovým a trýznivým způsobem. V případě prokázání viny jí hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám