Hlavní obsah

Seniora z Vysokého Mýta obvinili z pokusu o vraždu, dvojici měl zbít sekerou

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoké Mýto

Kriminalisté ve čtvrtek obvinili ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku 74letého muže z pokusu o vraždu. Podle policie brutálně napadl sekerou dvojici, která bydlí v jeho domě. Zraněný muž je ve vážném stavu v nemocnici, žena utrpěla lehčí zranění.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policie o případu informovala již ve středu, kdy se incident stal, tehdy ale ještě nebyly známy podrobnosti a právní kvalifikace.

„Ve středu v odpoledních hodinách přiběhla na obvodní oddělení policie ve Vysokém Mýtě žena potřísněná krví s informací, že ji a dalšího muže majitel domu napadl sekerou. Dům, v němž se incident stal, je jen pár metrů od vysokomýtského oddělení. Podezřelý byl během okamžiku zadržen, pro zraněného letěl vrtulník,” sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Eva Maturová.

Dvojice ve Vysokém Mýtě skončila těžce zbitá v nemocnici, z útoku je podezřelý senior

Krimi

Kriminalisté ve čtvrtek muže obvinili z pokusu o vraždu 33letého muže a z pokusu o těžké ublížení na zdraví 45leté ženy.

„Útok proti muži měl být veden zvlášť surovým způsobem, zraněný muž je nadále ve velmi vážném zdravotním stavu, zranění ženy nejsou natolik závažná. Zbraní, kterou měl proti oběma osobám použít, je dle zjištěných informací sekera, tu kriminalisté na místě zajistili,” upřesnila mluvčí.

Vypadal jako Věstonická venuše, líčil student. Za pobodání trenéra MMA dostal 12 let

Krimi

Soud v Ústí nad Orlicí má podle ní v pátek rozhodnout o uvalení vazby, muži hrozí vzhledem k obvinění a povaze útoku 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám