Hlavní obsah

Senior chtěl podle policie v centru Brna znásilnit ženu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Křik a volání o pomoc zaslechla v pátek večer hlídka brněnských strážníků procházející Křenovou ulicí v centru Brna. Strážci zákona se okamžitě rozběhli směrem k jednomu z domů, kde uviděli téměř nahou ženu středního věku ležet na zemi. Nad ní se skláněl obnažený sedmašedesátiletý muž.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena se ze všech sil bránila a důchodce kopala a tloukla pěstmi, ovšem bez zásahu strážníků by muž její odpor snadno překonal.

„Strážníci muže strhli na trávník, zafixovali ho čelem k zemi, a protože dál kladl odpor, nasadili mu pouta. Plačící a silně otřesenou ženu se strážníci pokoušeli uklidnit a přivolali jí záchrannou službu. Zdravotníci jí přímo na místě poskytli nezbytné ošetření,“ popsal mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem. Podle něj se muž ženu pokoušel znásilnit.

Slovensky hovořící senior skončil v rukou přivolaných republikových policistů pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu.

Reklama

Výběr článků

Načítám