Hlavní obsah

Šéfka domažlických žalobců autem přerazila zábradlí a od nehody ujela

Právo, Patrik Biskup
Domažlice

Šéfka domažlického státního zastupitelství Helena Raková má problém. V pondělí dopoledne ve městě havarovala a z místa ujela. Odhalil ji kamerový systém, a když policisté ženu sháněli, nemohli ji najít. Podle informací Práva se měla sama telefonicky ozvat až odpoledne s tím, že byla v šoku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Právo se pokusilo Rakovou kontaktovat, ale podle její sekretářky má až do konce týdne dovolenou. „Kolem jedenácté hodiny neznámý řidič při odbočování z Komenského ulice do ulice U pošty vyjel mimo komunikaci a poškodil zábradlí. Z místa nehody ujel,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Jiroušková s tím, že probíhá intenzivní vyšetřování.

Domažlický policejní ředitel Miloslav Hora k tomu upřesnil, že policisté chtěli státní zástupkyni vyslechnout, ale zatím k tomu nedošlo. „Uvedla, že nemůže vypovídat, neboť je zdravotně indisponovaná,“ řekl Hora.

Proč se Raková z místa nehody vypařila, není jasné. Přitom se specializuje na trestnou činnost v dopravě a měla by vědět, že řidič, který při nehodě způsobí škodu třetí osobě nebo poškodí obecně prospěšné zařízení, má ze silničního zákona povinnost přivolat policii. To neudělala a navíc se před policisty půl dne zapírala. Pak se vymlouvala na to, že jela od lékaře a necítila se prý dobře.

Podle informací Práva Raková s vozidlem při odbočování vyjela mimo vozovku a poškodila zábradlí. Na místě po ní zbyl kus nárazníku a registrační značka. Policisté zjistili, že vůz je psaný na jejího manžela. Ten potvrdil, že tento automobil používá pouze ona. Policejní hlídka proto jela za Rakovou do práce, kde ji nezastihla stejně jako v bydlišti, kde jim nikdo neotevřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám