Hlavní obsah

Šéf plzeňských hasičů měl při nehodě v krvi alkohol

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Více jak jednu promile alkoholu měl v krvi při autonehodě šéf plzeňských profesionálních hasičů Michal Novák, který minulý víkend havaroval na severním Plzeňsku. S těžkým zraněním skončil ve špitále, kde je stále hospitalizován.

Článek

„Účastník nehody měl v krvi 1,09 promile alkoholu. Potvrdil to rozbor, který nám přišel z nemocnice,“ řekl Josef Aubrecht z policejního ředitelství Plzeň-sever. Podle něho je příčina dopravní nehody stále v šetření. „Zatím netušíme, co se na silnici odehrálo. To nám může říci pouze řidič,“ dodal Aubrecht. Ten ale zatím není žádného výslechu schopen.

Novák, který patří mezi velmi zkušené řidiče, narazil v noci ze 6 na 7. září se svým soukromým vozidlem Ford Focus do stromu u silnice poblíž Líšťan, kde má chalupu. Až po téměř hodině ho na málo frekventované silničce objevil náhodně projíždějící řidič, který zavolal pomoc.

Když na místo dorazili záchranáři, byl Novák v hlubokém bezvědomí. Lékařům se ho podařilo v nemocnici stabilizovat, nicméně jeho zdravotní stav je nadále velmi vážný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám