Hlavní obsah

Šéf drogového gangu se při útěku snažil vytlačit policejní auto

– Plzeň

Policisté zadrželi a obvinili jedenáctičlennou organizovanou skupinu výrobců a dealerů drog, konkrétně pervitinu. Skupina působila hlavně na území Plzeňského kraje. Léky pro výrobu pervitinu nakupovali v Polsku, poté je pašovali na české území. Šéf gangu se při pronásledování pokusil vytlačit policejní auto ze silnice a vyhodit drogy z okna.

Foto: Policie ČR

Nalezené drogy

Článek

Kriminalisté se případem zabývali půl roku, vyvrcholil na konci června v akci nazvané Napa. Vyráběné množství pervitinu se pohybovalo okolo půl druhého kilogramu týdně.

"Hlavním výrobcem a distributorem pervitinu byl šestačtyřicetiletý organizátor trestné činnosti, který měl varnu ve svém rodinném domě ve vesnici nedaleko Plzně," uvedl Jakub Frydrych, ředitel Národní protidrogové centrály.

Foto: Policie ČR

Nalezené drogy

Šéfa gangu zadržela zásahová jednotka poté, co policistům ujížděl svým vozem a při úniku se pokusil najet na policejní auto a vytlačit jej ze silnice.

"Během nebezpečné jízdy se pachatel navíc snažil zbavit se usvědčujícího materiálu a okénkem vozidla vyhazoval tablety léčiv s obsahem pseudoefedrinu a drogy určené k prodeji," uvedli detektivové.

Foto: Policie ČR

Nalezené drogy a materiál na jejich výrobu

Při domovních prohlídkách policisté kromě varny, tablet a drog nalezli také dvě střelné zbraně. Vyšetřování případů dále pokračuje a policie předpokládá, že dojde k zadržení dalších spolupachatelů.

Foto: Policie ČR

Nalezená pistole

Některým obviněným hrozí v případě prokázání viny dva roky až deset let. Pět členů gangu je ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám