Hlavní obsah

Sedmiletou dívku našli promrzlou v rokli

OLOMOUC

Téměř čtyři hodiny pátrali ve čtvrtek večer policisté po sedmileté dívce z Radíkova na Olomoucku. Odešla na návštěvu k místní rodině, od ní se však nevrátila. Promrzlou holčičku našli až před půlnocí psovodi v roklině pod vysílačem v Lošově.

Foto: Univerzita obrany Brno

Ukázky moderního a dynamického systému sebeobrany a boje z blízka MUSADO MCS budou k vidění ve Zlatém jablku

Článek

Dívku začali rodiče pohřešovat po 20. hodině. Policisté, strážníci a psovodi spustili pátrací akci. Prohledávali blízké okolí a přilehlé lesy. Teprve před půlnocí ji našel jeden ze psů. Dívka byla sice promrzlá, ale naživu v nedaleké roklině, kam spadla a odkud se jí nepodařilo vyškrábat.

"Za pomoci popruhů byla vytažena," informovala v pátek severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. "Přivolaný lékař neshledal závažnější poranění a konstatoval podchlazení organismu. Dívka byla převezena na dětské oddělení olomoucké fakultní nemocnice," dodala.

Dva chlapci prý dívce nepomohli

Jak se do rokle dostala, ale nebylo jasné. Teprve během dnešní návštěvy v nemocnici se policisté od zraněné dozvěděli, že si dívka cestou domů hrála s dalšími dvěmi chlapci (4,7).

"Když šli kolem rokle, tak ji jeden z nich údajně strčil až upadla. Z rokle se sama nemohla dostat ven, tak volala o pomoc, ale děti ji tam ponechaly bez pomoci," upřesnila Bednarčíková.

Dívka zůstane v nemocnici na pozorování ještě několik dní. Zatím se u ní žádné zranění kromě drobných oděrek a podchlazení neprojevilo. S oběma chlapci si chtějí policisté promluvit začátkem příštího týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám