Hlavní obsah

Sebevrah chtěl k sobě pustit jen policistku s lahví alkoholu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Zastřelením každého policisty, který by se mu snažil zabránit v sebevraždě, hrozil v pondělí odpoledne pětasedmdesátiletý muž v Tlumačově na Zlínsku. Policejní vyjednavači v neprůstřelných vestách nakonec s mužem navázali kontakt. Policistům se nakonec vydal v kotelně, kde měl zbraň ukrytou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Hodinu po poledni na lince 158 rozrušená žena oznámila, že se její známý chystá spáchat sebevraždu. Zároveň uvedla, že muž vyhrožuje zastřelením každého policisty, který by se tomu snažil zabránit. Hlídky vyslané do Tlumačova muže pro jistotu neprovokovaly a situaci řešily zpovzdálí,“ informoval ve středu mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Jedna z policistek se s důchodcem spojila telefonicky. „Byl opilý a opět zopakoval, že nechce u domu žádné policisty, jinak začne střílet. Jednou pro výstrahu, poté již na policisty. Snad jen s jednou výjimkou. Požádal, aby k němu do domu šla policistka ve žluté bundě a donesla mu láhev alkoholu,“ popsal mluvčí.

Život ho nebavil

Jeho přání policisté nesplnili a čekali na příjezd vyjednavačů. Podařilo se jim po telefonu muže přesvědčit, aby je pustil do domu.

„Uvnitř jim bylo na první pohled zřejmé, že je opilý. Nejdříve se nechtěl příliš bavit, později se však policistům svěřil, že jej život již nebaví a opravdu uvažuje o sebevraždě. Policistům však chybělo zjistit to nejdůležitější – kde má ukrytou zbraň,“ vylíčil mluvčí.

Situace se vyhrotila, když začal důchodce neustále opakovat, že musí jít přiložit do kotle. „Oba vyjednavači jej opatrně následovali a sledovali každý jeho pohyb. A právě v kotelně byla ukryta plynová pistole. Ta mu skončila v ruce namísto uhlí, kterým chtěl přiložit. Policisté však zachovali klid a s mužem nadále promlouvali. A nakonec úspěšně, netrvalo dlouho a zbraň jim potencionální sebevrah dobrovolně vydal,“ řekl Jaroš.

Reklama

Výběr článků

Načítám