Hlavní obsah

Se zavražděnou dívkou se u školy loučí spolužáci

Právo, Karel Otcovský
Klášterec nad Ohří

Obrovský smutek ovládl ve čtvrtek ráno prostor před základní školou v Klášterci nad Ohří, kde byla v úterý po poledni naposledy spatřena devítiletá Eliška. Domů už nedorazila. Během středeční rozsáhlé pátrací akce bylo nalezeno její bezvládné tělo v lesíku vzdáleném zhruba kilometr od jejího bydliště. Policie později potvrdila, že dívka byla zavražděna.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé si připomínají Elišku před školou v Klášterci nad Ohří Video: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

Na pietní místo před vchodem do školy nosí místní květiny, hračky a zapalují svíčky. Zatímco ve středu večer se tam sešly možná stovky lidí zejména z řad rodičů školáků, aby tichou vzpomínkou vyjádřili podporu rodině zavražděné dívky, ve čtvrtek se s Eliškou loučili její kamarádi a spolužáci.

„Byla to moje kamarádka, často jsme si spolu hrály,“ řekla Právu dívenka a nechápavě se zeptala vedle stojící matky. „Proč jsou zlí lidi?“

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Karel Otcovský, Právo

Děti zapalují svíčky u školy, kam dívka chodila.

Podobnou otázku si pokládali i dospělí. „Co je to za člověka, který ublíží bezbrannému dítěti. Je to hrozný,“ ulevila si paní Monika. Svou desetiletou dceru Blanku už nenechá bez dozoru. „Bydlíme tady kousek v paneláku. Holka šla občas sama domů, teď už ji nenechám,“ zdůraznila.

Ve všech třídách školy drželi žáci na začátku první hodiny za Elišku minutu ticha. Vedení školy a zřizovatele, tedy města, se dopoledne poradí, jak na tragickou událost zareaguje.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Před základní školou, kterou dívka navštěvovala, zapalují její kamarádi a obyvatelé města svíčky a nosí plyšáky.

Jak Eliška zemřela, poodhalí až výsledky nařízené soudní pitvy. Kriminalisté pracovali na místě činu do pozdního středečního večera, následně začali případ vyšetřovat. „Po pachateli intenzivně pátráme,“ řekla Právu ve čtvrtek ráno policejní mluvčí Alena Bartošová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám