Hlavní obsah

Schránky důvěry mají pomoci dopadnout Bářina vraha

Právo, Eva Havelková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pátrání po vrahovi třináctileté Báry z Kmetiněvsi pokračuje neobvyklým postupem kriminalistů. Po odebrání vzorků na zjištění DNA se rozhodli nainstalovat u dveří do obecních úřadů v Kmetiněvsi a Hospozíně schránky důvěry s nápisem Bára. Lidé do nich mohou anonymně vhazovat informace, které s případem souvisejí.

Článek

Policie věří, že to napomůže objasnění zločinu. "Schránky jsou myšleny pro potřeby místních lidí, pokud by anonymně chtěli sdělit cokoliv k vraždě dívky. Doufáme, že to přinese nějaký výsledek a že to nebudou jen spekulace o sousedech," podotkla mluvčí středočeských policistů Soňa Budská.

Starosta Kmetiněvsi Jiří Beránek (nezávislý) schránku uvítal. Namítl však, že není umístěná na vhodném místě, protože úřad stojí příliš stranou. "Raději bych schránku viděl u obchodu či u schránky na dopisy, kde to je pro člověka, který do ní bude chtít hodit nějakou informaci, přece jen méně nápadné. Asi vyvolám jednání s policií o změně místa schránky," vysvětlil svou nespokojenost.

Testům by se měli podrobit všichni muži

Starosta také potvrdil, že se místní zastupitelstvo ve středu večer jednohlasně shodlo na tom, že by se v obci měla vyvinout snaha, aby se testům DNA, které prováděla policie u několika desítek vytipovaných mužů, podrobila celá mužská populace Kmetiněvsi.

"Pochybuji, že bychom mohli někoho nutit. Proto je potřeba zjistit, jak na to," potvrdil starosta.

"Policie plošné testy DNA u všech mužů z Kmetiněvsi zatím nepotřebuje," reagovala na záměr obyvatel obce Soňa Budská. Pokud by se ale všichni muži z Kmetiněvsi odhodlali k takovému kroku, byli by podle informací Práva testováni zdarma, přestože odebírání kontrolních vzorků není levná záležitost.

Reklama

Související témata:

Související články

U Velvar zavražděna 13letá dívka

Teprve třináctiletá dívka se na Nový rok stala obětí neznámého vraha. Tělo nalezli mezi obcemi Kmetiněves a Hospozín nedaleko Velvar kolem 23. hodiny obyvatelé...

Vrah třináctileté zatím uniká

Středočeští kriminalisté o víkendu ukončili sbírání stop a prohlížení místa činu u Vranského potoka mezi Kmetiněvsí a Hospozínem u Velvar, kde na Nový...

Výběr článků

Načítám