Hlavní obsah

Sanitka kvůli náledí k pacientovi nedojela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENEŠOV

Náledí zkomplikovalo v noci na pátek práci záchranářům v Choceradech na Benešovsku. V ranních hodinách vyjela záchranka na pomoc muž s akutním infarktem myoakardu, na namrzlé vozovce však havarovala. I náhradní vyslané vozidlo mělo problémy s příjezdem k pacientovi. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Článek

Záchranka vyjížděla ve 4:10 hodin. Po šesti minutách jízdy dostala sanitka před obcí Bedrč smyk na náledí a skončila v příkopu. Asi kilometr před vesnicí cesta přestala být posypaná a podle lékaře, který na místě zasahoval, byla jeden velký led. "Řidič zvládl ujet asi tak dvě stě metrů, ale pak nás to odhodilo ke svodidlům, od kterých jsme se odrazili a sjeli ze silnice," uvedl lékař.

Na místo ihned vyjela další posádka

Dispečink na místo ihned vyslal další vozidlo lékařské pomoci, to však mělo také problém se k pacientovi dostat. Přes veškerou snahu se jim podařilo dojet na místo až ve 4:50 hodin.

"Pacientovi s akutním infarktem myokardu jsme poskytli rychlou neodkladnou péči a přepravili jej na JIP do Benešovské nemocnice," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Chocerady a jejich okolí se nachází asi 20 kilometrů od výjezdového stanoviště záchranné služby v Benešově. Záchranáři tu mají s výjezdy do vyšších poloh problémy opakovaně, na silnicích je trápí sníh a náledí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám