Hlavní obsah

S Mrázkem se přišlo rozloučit mnoho přátel

PRAHA

Rodina a přátelé přišli ve čtvrtek vyprovodit na poslední cestu zavražděného podnikatele Františka Mrázka. Do zcela zaplněného sálu pražského krematoria ve Strašnicích přišel také Mrázkův obchodní partner Tomáš Pitr či podnikatel Jaroslav Starka. Mezi hosty se objevil také lobbista Jacek Spyra, který je spojován s kauzou kolem prodeje Unipetrolu.

Článek

Pohřeb provázel nebývalý zájem médií. Televizní štáby, novináři a fotografové sledovali přibližně půlhodinový obřad přes prosklené dveře z předsálí. Během posledního rozloučení zkolabovala v sále jedna žena. Mezi hosty byla také řada známých osobností, například Michal David.

Jeden z mála lidí ochotných hovořit s novináři byl Starka. Uvedl, že se s Mrázkem přátelili a vídali se. Prý na něj nepůsobil jako člověk, který by se něčeho bál: "Myslím, že byl v pohodě." Jeho smrt proto pro něj byla překvapením. "Žiji ve státě, kde se střílí po lidech, kde se lidé unášejí, zabíjejí a vydírají a nikdo s tím nic nedělá... To je mi upřímně líto," poznamenal.

Mrázek byl minulý týden zastřelen na parkovišti před sídlem svých firem. Policie zatím ví, že cílem vraha byl skutečně František Mrázek a že se pravděpodobně jednalo o nájemnou vraždu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Pitrův společník zastřelen v Praze

V Durychově ulici v Praze 4 byl ve středu před sídlem své firmy zastřelen podnikatel František Mrázek (47), který byl společníkem Tomáše Pitra. Byl považován...

Výběr článků

Načítám