Hlavní obsah

Rychlé řidiče policisté nestopli, ale pokuty je neminou

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči aut i motorkáři se mýlí, když se spoléhají, že policisté v době nouzového stavu zcela vzdali dohled nad dodržováním pravidel na silnicích. I když šoféři překročili rychlost a žádná hlídka je nezastavila, neznamená to, že unikli postihu.

Foto: Michael Polák, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Ve Zlínském kraji dopravní policisté i přes nouzový stav v zemi stále kontrolují dodržování pravidel silničního provozu. Od pátku do neděle zjistili v regionu přes padesát řidičů, kteří překročili povolenou rychlost jak v obci, tak mimo obec. Ve většině případů řidiče nezastavovali a přestupky oznámí správnímu orgánu. Z uvedeného počtu zjištěných přestupků se v šesti případech jednalo o překročení rychlosti u motocyklistů,“ informovala v pondělí mluvčí krajských policistů Lenka Javorková.

169 mimo obec, 90 v městečku

Nejvyšší rychlost mimo obec naměřili policisté v pátek nad ránem na silnici u Kunovic na Uherskohradišťsku, kde jel řidič rychlostí 169 km/h. Nejvyšší překročení v obci zjistili vsetínští dopravní policisté v sobotu o půl páté odpoledne v Novém Hrozenkově. Řidiči v toyotě tam naměřili rychlost 90 km/h. Oběma hrozí ve správním řízení stejná sankce.

Policie domlouvala nudistům na Pardubicku, aby si vzali roušky

Koronavirus

Pokud řidič překročí rychlost v obci o 40 km/h a více nebo mimo obec o 50km/h a více hrozí mu ve správním řízení pokuta ve výši 5 až 10 tisíc korun a zákaz řízení na šest měsíců až jeden rok.

„Kontroly zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu budou ve Zlínském kraji nadále pokračovat,“ řekla Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám