Hlavní obsah

Rvačka tří bezdomovců v Olomouci skončila smrtí jednoho z nich

Právo, pem
Olomouc

Smrtí 57letého muže skončil incident mezi třemi bezdomovci v Olomouci. Za útok na něj jsou stíháni dva muži ve věku 36 a 47 let. Za těžké ublížení na zdraví jim hrozí až 16 let za mřížemi. Motivem napadení byly osobní spory. Právo o případu informoval v úterý policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál minulou středu po 18. hodině na Frajtově náměstí. Slovní rozepře mezi bezdomovci během chvíle přerostla ve fyzickou potyčku. Při ní měla mladší dvojice útočníků opakovaně udeřit nejstaršího muže pěstmi do hlavy.

Strašně jsem se lekl, řekl u soudu mladík, který 19 ranami ubodal bezdomovce

Krimi

Napadený muž po útoku zůstal bezvládně ležet na dlažbě a oba agresoři z místa odešli. Záchranáři převezli zraněného do Fakultní nemocnice v Olomouci. Na následky zranění v nemocnici druhý den zemřel.

Policistům se podařilo krátce po útoku zjistit totožnost obou pachatelů. „Mladší z nich byl ještě ten den zadržen a umístěn do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci. Staršího se nám podařilo dohledat a zadržet 18. září dopoledne,“ uvedl mluvčí s tím, že oba muži byli v minulosti opakovaně odsouzeni pro různorodou trestnou činnost.

Nyní jsou stíháni za těžké ublížení na zdraví a soud je poslal do vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám