Hlavní obsah

Rvačka mezi bezdomovci skončila smrtí

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Z ublížení na zdraví s následkem smrti obvinila ve středu policie 48letého bezdomovce, který 26. září ubil na lavičce v parku v Tachově jiného bezdomovce.

Článek

"V podnapilém stavu nejprve poškozeného chytil pravou rukou pod krkem a druhou rukou, jak pěstí, tak i otevřenou dlaní, ho mlátil do obličeje. V útocích pokračoval, i když ho napadený prosil, aby přestal. Pěstmi jej pak bil do hrudníku i poté, když muž zůstal ležet bezmocně na lavičce," popsala útok Jolana Číhová z krajské policejní správy v Plzni.  

Tím podle ní napadenému způsobil vážná zranění, která byla podle soudní pitvy bezprostřední příčinou následné smrti. "Zbitého muže pak útočník nechal ležet na lavičce a z místa odešel, i když si musel být vědom, že mu způsobil těžkou újmu na zdraví," dodala Číhová.

Mrtvého muže našel náhodný svědek následný den ve večerních hodinách u chodníku spojující ulici Školní a Pod Deltou. Policisté obviněného umístili do policejní cely a na plzeňské státní zastupitelství byl podán podnět na návrh na jeho vzetí do vazby. Pachatel za tento trestný čin může být potrestán odnětím svobody na deset až patnáct let nebo výjimečným trestem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám